Bijscholing trainers

Er zijn een aantal trainers binnen onze vereniging die een trainerslicentie van de KNSB hebben. Doordat zij deze licentie hebben, dienen zij jaarlijks een bijscholing bij de KNSB/NOCNSF te volgen. De trainers worden hierdoor gestimuleerd om de ontwikkeling in de schaatssport te blijven volgen en toe te passen in hun trainingen aan de jeugdleden.

Op dit moment volgen Jan van Schie, Jim van Tol, Mark Rimmelzwaan, Jan Hoogeveen, Linda Boogaard, Judith te Dorsthorst, Corrie Hoogeveen, Ramon Duivenvoorden en Emely Rimmelzwaan de bijscholing ‘Trainen en coachen van 6-12 jarigen’. In drie dagdelen wordt de stof bij gebracht. Het doel van de bijscholing is:

• Bewust worden van visie op de rol van trainer;
  • Het plezier en zelfvertrouwen van zijn sporters te bevorderen;
  • Technische en tactische vaardigheden zo aanbieden dat zijn sporters op basis van zelfontdekkend leren hun vaardigheden eigen kunnen maken.

De bouwstenen die gebruikt worden zijn:

• Rol van de trainer;
  • Kennis over de doelgroep;
  • Plezier;
  • Zelfvertrouwen.
  • Zelfontdekkend leren.

Zie hieronder enkele foto’s en filmpjes van de bijscholing.

Film 1

Film 2