ijsclub hoogmade

Jaarvergadering IJsclub Hoogmade

Tijdens de Algemene jaarvergadering van de IJsclub Hoogmade is de Bas van Leijdenbokaal uitgereikt aan ex-bestuurslid Marc van Leijden en werd Jan van Schie benoemd tot lid van Verdienste van het District Sassenheim.

Tijdens de Algemene vergadering in december 2016 is Marc afgetreden als bestuurslid van de IJsclub. Sinds 1994 was Marc bestuurslid van de IJsclub, hij heeft toen zijn vader, Bas van Leijden, opgevolgd. Voor zijn inzet als bestuurder is hij vandaag nog eens extra in het zonnetje gezet. De laatste jaren was Marc Voorzitter. Vooral met natuurijs was hij actief. Een grote bijdrage heeft hij o.a. gegeven met het organiseren van 2x de Henk Angenentclassic in 2010 en 2012 welke op de Kromme Does en de Wijde Aa bij Hoogmade zijn gehouden. Bij schaatswedstrijden droeg hij ook zijn steentje bij op de kunstijsbanen en trad als vertegenwoordiger op bij het Molen- en Merendistrict. Voorzitter Ruud van der Star sprak mooie woorden en Marc werd benoemd tot erelid van de IJsclub Hoogmade. Zijn moeder Lenie van Leijden reikte de bokaal uit.

IMG_0019

Tijdens deze vergadering nam Jan van Schie, sinds 1999 bestuurslid, afscheid van het bestuur van IJsclub Hoogmade. Voorzitter Ruud van der Star dankte Jan voor zijn inzet voor de IJsclub al deze jaren, als penningmeester, doch ook voor zijn bijdrage aan het jeugdschaatsen en heel veel clubbelangen. Jarenlang ook zelf trainer geweest en actief bij de clubwedstrijden op natuur- en kunstijs. Zag je Jan van Schie, dan zag je de IJsclub, zo verwoordde Ruud dit in zijn dankwoord.

Jan is tevens bestuurslid binnen het District Sassenheim, o.a. binnen de activiteit jeugdschaatsen. De voorzitter van het District, de heer Klaas de Redelijkheid benoemde Jan tot Lid van Verdienste vahet District en spelde hem de versierselen op. Een woord van dank voor alles wat hij voor het schaatsen betekent. Jan is zelf ook nog steeds een actief schaatser en heeft ± 20 keer de 200 km geschaatst op de Weissensee en ook de 200 km, tijdens de Angenent Classic in 2012, afgelegd op de Wijde Aa, met niet al te best ijs.  Jan dankt allen voor de mooie woorden en geeft aan al deze activiteiten met heel inzet en plezier te hebben gedaan.

IMG_0013

Reageer