Het is mogelijk om diverse trainingen bij IJsclub Hoogmade te volgen.

Schaatslessen voor jeugdleden tot 18 jaar
De schaatslessen voor de jeugd tot en met 18 jaar worden in samenwerking met IJsvereniging Woubrugge, IJssport Koudekerk, IJssport Leiderdorp en STC de Rijnstreek georganiseerd. Het is mogelijk om op diverse uren les te krijgen:

IJsbaan Leiden

• Maandag: 17.45 – 18.45 uur voor jeugdleden vanaf 12 jaar;
  • Dinsdag: 17.45 – 18.45 uur voor jeugdleden tot 12 jaar.

IJsbaan Den Haag

• Woensdag: 17.00 – 18.15 uur voor jeugdleden vanaf 12 jaar;
  • Vrijdag: 18.30 – 19.45 uur voor jeugdleden vanaf 12 jaar;
  • Zaterdag: 17.00 – 18.00 uur voor jeugdleden tot 12 jaar.

Toegangscontrole IJsbaan Den Haag
Met ingang van seizoen 2013-2014 krijg je toegang tot de schaatsbaan tijdens trainingsuren via een oranje toegangskaart met barcode. De kaart houdt je onder de barcodelezer van de toegangspoortjes. Aan deze kaart is je abonnement gekoppeld of je recht op toegang als passant. Deze kaart vervangt de “oude” geplastificeerde abonnementskaarten en de passeerkaarten. Zie hierbij de veelgestelde vragen en de slottijden van de poortjes op de Uithof.

Schaatslessen voor leden vanaf 18 jaar
Hiervoor zijn diverse mogelijkheden zowel op de ijsbaan in Den Haag als in Leiden. Informeer hiervoor bij Piet van Schie, ijsclubhoogmade@hotmail.com.

Wielrennen
In de zomer is het mogelijk om te gaan wielrennen. De leden (zowel jong als oud) vertrekken op maandagavond om 18.30 uur vanaf de parkeerplaats MMO in Hoogmade.

Skeeleren
In de zomer worden er skeelerlessen gegeven aan jeugdeden. Beginnende jeugdleden hebben les bij Nolina in Woubrugge en de gevorderden skeeleraars hebben les op de skeelerbaan in Leiderdorp. De lessen worden gegeven op dinsdag van 18.00 – 19.00 uur (Woubrugge) en 18.30 – 19.30 uur (Leiderdorp).

Droogtraining
In de zomer en in de winter wordt droogtraining gegeven aan jeugdleden. De lessen vinden plaats bij MMO in Hoogmade en starten om 18.00 uur.

De kosten voor de zomertrainingen bedragen:
Bij 1 training: 20,00 euro
Bij 2 trainingen: 30,00 euro
Bij 3 trainingen: 35,00 euro

De kosten voor deelname aan de droogtraining in de winter bedraagt 15,00 euro.

De kosten voor de schaatslessen is afhankelijk van het soort abonnement. In 2017 zijn de kosten voor een abonnement op de dinsdag in Leiden 130 euro en op zaterdag 75 euro. Voor de bedragen kunt u hiervoor contact opnemen met de penningmeester.

Onbezorgd sporten

Vertrouwenspersoon is Hendrien van Leeuwen. Zij heeft de cursus in veilige handen gevolgd bij de gemeente Kaag en Braassem.

De trainers binnen de vereniging hebben kennisgenomen van de gedragscode van de KNSB. Meer informatie staat op: http://knsb.nl/voor-verenigingen/besturen/onbezorgd-sporten/.